Dit's Pilates
Dit's Pilates
Top

Joseph Pilates (1880-1967)


PilatesJoseph Pilates werd geboren in Duitsland. Als kind leed hij aan astma en acute reuma, echter, hij was niet het type dat zich daarbij neer legde. Door zich te verdiepen in Oosterse en Westerse vormen van inspanningstechnieken had hij op zijn veertiende zichzelf al zo lichamelijk ontwikkeld dat hij werd gevraagd als model voor anatomische tekeningen.

In 1912 verhuisde hij naar Engeland om zich toe te leggen op een bokscarrière aldaar. Behalve een goed bokser was hij ook een uitstekend turner en trainde hij Britse detectives in de technieken van zelfverdediging. Toen de oorlog uitbrak werd Joseph als Duitser als de vijand beschouwd en gevangen gezet, tijdens zijn gevangenschap maakte hij zich nuttig als ziekenverpleger. In die periode begon hij ook te werken aan toestellen waarmee bedlegerige patiënten konden oefenen en zo hun herstel stimuleerde.
Na de oorlog keerde Joseph voor korte tijd terug naar zijn vaderland om in 1926 te verhuizen naar de Verenigde Staten. In New York trok zijn opmerkelijke oefenmethode al snel de aandacht van de professionele balletwereld, de methode Pilates werd een integraal onderdeel van de dansopleiding en dat is het altijd gebleven. De visie van Pilates: de balans en coördinatie tussen het fysieke, mentale en spirituele. Fysieke fitheid is de eerste voorwaarde voor geluksbeleving, aldus Joseph.Pilates

Aanvankelijk was de methode alleen bekend bij dansers, atleten en filmsterren totdat de effecten van de training werden opgepikt door het grote publiek. Net als Yoga heeft Pilates verschillende vormen aangenomen, zolang de principes worden gehandhaafd en gerespecteerd is dat ook niet erg.

Dit's Pilates  
"Na 10 lessen voel je het verschil, na 20 lessen zie je het verschil, na 30 lessen ben je een ander mens! Joseph Pilates"

Top